hirdetés
hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Itt a második

Új „Bokros-csomag”

Pénzügyi stabilizáció, elsősegély, pofátlanul arrogáns lépés. Ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel illették pró és kontra az Új egyensúly elnevezésű programot, amelyet június 10-én ismertetett a miniszterelnök az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén. A program mintegy két és fél évre ad teendőt a kormánynak.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Financial Times-nak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: nem egyszerű kiadáscsökkentésről, a rendszer egészének reformjáról van szó. Ezzel szemben Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke a Népszabadság-ban azt mondta: „szó sincs államreformról”, sokkal inkább megszorításokról, a tervbe vett intézkedések súlyos terhet rónak a lakosságra.
Tény: augusztustól átlagosan 30 százalékkal emelkedik a háztartási gáz és 10–14 százalékkal a villamos energia ára. Többe kerülnek majd a gyógyszerek, a BKV-, a MÁV- és a Volán-jegyek, és változás lesz e területek támogatási rendszerében is. Egyes források zárolást valószínűsítenek a gyógyszerkasszában, ami egyszeri, 60 milliárd forintos korrekciót jelenthet.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Medical Tribune
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés