hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Ismét ukrán orvosok a Dunántúli régióban

Huszonnyolc ukrán orvos látogatott a Dunántúlra a Magyar Turizmus Zrt. kijevi külképviselete, Dél-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága, valamint a Zalakarosi Turisztikai Egyesület közös szervezésében, 2013. október 14-18. között.

Az ukrán állami és magán egészségügyi intézményeket képviselő neurológusok, traumatológusok, fizikoterápiások, valamint bőr- és nőgyógyászok azzal a céllal érkeztek hazánkba, hogy megismerjék Magyarország gyógyvíz alapú és más rehabilitációs szolgáltatásait, amelyek kiválóan kiegészítik a saját országukban ismert kezelési módszereket.

 

 

A harkányi Thermal Hotel Harkány szállodában és a gyógykórházban, a zalakarosi fürdőkomplexumban, a hévízi Hunguest Hotel Heliosban és a kapuvári Lumniczer Kórházban a tanulmányút résztvevői a helyi orvosoktól kaptak alapos tájékoztatást a gyógyhelyek sajátosságairól és az ott folyó kezelésekről. Fontos volt, hogy a már viszonylag ismert, mozgásszervi rehabilitációt szolgáló gyógyvizes kúrák mellett, olyan különleges gyógymódokat is bemutassanak az ukrán orvosoknak, mint például a magas koncentrációjú széndioxidos, ún. „ködfürdő” (Lumniczer Kórház). A pikkelysömörben, valamint meddőségben szenvedő betegek növekvő száma is arra készteti az ukrán orvosokat, hogy külföldre, így Magyarországra is küldjék betegeiket.

A komoly szakmai programok mellett a vendégorvosok kipróbálhatták gyógyvizes fürdőinket is.  Az Ukrajnából érkező vendégek 2012-ben 22%-kal több, összesen 240.268 vendégéjszakát töltöttek el hazánk kereskedelmi szálláshelyein. A növekedés idén is folytatódott: 2013 első 8 hónapjában közel 10%-kal bővült az ukrán vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához képest.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés