2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Ismét életet mentettek

Félszáz dolgozó adott vért az Apollo Tyres-nél a május 29-én szervezett véradáson, ez már a negyedik ilyen akció volt. Az apollósok ezúttal 150 embertársuknak segítettek.

Az akciót most is a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetével közösen bonyolították le. A Vöröskeresztnél elmondták, kifejezetten örülnek annak, hogy ilyen gyakran együtt dolgozhatnak a gyöngyöshalászi gyárral. Egy egészséges felnőtt minden harmadik hónapban adhat vért, az Apollo Tyres-nél maximálisan kihasználják ezt a lehetőséget.

„A véradásokra több rendre több mint 50 munkatársunk jelentkezik alkalmanként. Az Apollo hisz a társadalmi felelősségvállalás fontosságában, a többi között ezért támogatunk egészségügyi kezdeményezéseket is, szorosan együttműködve a helyi intézményekkel, ezáltal hozzájárulva a közösségek életminőségének javításához” – mondta Tarnai Tamás, emberi erőforrás és társasági támogatás igazgató.

Az idén ez már a második, a gyár egy évvel ezelőtti indulása óta pedig a negyedik véradás volt Fotó: Apollo Tryes
Az idén ez már a második, a gyár egy évvel ezelőtti indulása óta pedig a negyedik véradás volt Fotó: Apollo Tryes

Az Apollo Tryes az egészségügy más területeit támogatva szoros együttműködést alakított ki a gyöngyösi Bugát Pál Kórházzal. A gyermekosztályon fekvő, illetve oda kezelésre, vizsgálatra érkező gyermekek számára korábban játszószobát alakítottak ki, és azóta is folyamatosan gondoskodnak az ott található eszközök bővítéséről, illetve az elhasználódott kellékek cseréjéről. A játszószoba felszerelése mellett arra is volt példa, hogy az Apollo önkéntesei a diagnosztikai épület folyosóját festették ki.

(forrás: Apollo Tryes)
hirdetés

Könyveink