2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Ismét agyhalottnak született egészséges kisbabája

Az édesanya agyvérzés miatt bekövetkezett halála után a mentősök szívhangot találtak, írja a Mirror alapján a hvg.hu.

A császármetszéssel született Lourenco Salvador közel négy hónapot töltött agyhalott édesanyja hasában. A 37 éves Sandra Pedro-t február 20-án, 17 hetesen vitték a lisszaboni San Jose Kórházba. Az asszony előtte súlyos fejfájásra panaszkodott, a mentők kiérkezésekor már eszméletlen állapotban volt. Néhány órával később agyhalottnak nyilvánították, miután súlyos agyvérzést szenvedett – írja a Mirror alapján a hvg.hu.

Az orvosok már épp le akarták kapcsolni a gépekről a nőt, ugyanis babáját is halottnak hitték, de elvégeztek egy vizsgálatot, és szívhangot találtak. A nővérek 107 napon keresztül dédelgették a még meg nem született babát: nyugtató dalokat énekeltek neki. Lourenco június 7-én, 2 kg 3 dkg-mal született meg.

2014 augusztusában itthon, a Semmelweis Egyetemen is történt egy hasonló eset: az egészséges babát az édesanya infarktusa után két és fél hónappal császármetszéssel segítették világra. Az esetről itt olvashat, ebben a videóban pedig a Debreceni Egyetem szakemberei vallanak arról, miként élték meg, hogy a világon először ők tartottak az agyhalál bekövetkezte után huzamosabb ideig transzplantálható állapotban egy anyát, akinek végül császármetszéssel hozták világra a gyermekét.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink