hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

Ismét Afrika

Trópusi betegségek felismerése és ellátása címmel tartott tanfolyamot Prof Dr. Ternák Gábor kollégáival az Afrikai Magyar Egyesület és a PTE ÁOK Műveleti Medicina Tanszékének szervezésében.

A 25 órás, 50 kreditpontos kurzuson 19 orvos vett részt: volt köztük háziorvos, belgyógyász, infektológus és bőrgyógyász is. Volt, aki márjárt orvosi misszióban, például Afrikában, volt, aki szeretne menni, de olyan is, akit csak a trópusi betegségek iránti érdeklődés vitt oda.

Dr. Késmárszky Róbert, fül-orr-gégész, aki részt vett az egyesület legutóbbi, ugandai orvosi missziójában, hallgatóként így jellemezte a képzést: „A tanfolyam nem csak az afrikai missziók, a re emerging betegségek, de ezek európai előfordulási gyakoriságának növekedése miatt is érdekes volt. Témája bár specifikus, remekül hasznosult az általános orvosi gondolkozás, diagnosztika és terápia tekintetében is.”

A kurzus szervezői meghirdették a második tanfolyamot, arra június 6-7-én és 13-14-én kerül sor a 1022 Budapest, Törökvész út 6/A alatt. Jelentkezni az Oftex felületen és az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen lehet 2014. május 29-ig.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink