hirdetés
hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Interjú-A szolgáltatás szellemében

Nyughatatlan természet. Nem tűri a mozdulatlanságot. Most kicsiben, Kaposvárott és környékén igyekszik megvalósítani sok mindent abból, amiért – ha másképp alakulnak a dolgok – nagyban, az Államháztartási Reformbizottságban harcolt volna. Repa Imrével beszélgettünk

Meglehetősen radikális átalakításpárti hírében áll.
– Meggyőződésem, hogy az egészségügyben jelentős átalakításokat kell végrehajtani, ami minimum öt területet érint. A biztosítótól kezdve a gyógyszerellátásig, az egészségügyi kapacitásokig, amelyek több mint 30 százaléka felesleges. A struktúraváltást, elsődlegesen is a budapestit, kiemelten kezelném. A fővárosban sem az egyetem, sem a minisztérium, sem a Fővárosi Önkormányzat nem enged a felduzzasztott kapacitásából, ennek eredményeként 40 fekvőbeteg-intézményben, sok párhuzamossággal tapsoljuk el az adófizetők pénzét. Tudomásul kell venni, hogy az egészségügy nagyon költséges, ezt tudatosítani kell az adófizetőkben is. Ugyanakkor olyan terület, amelynek állandóan fejlődnie kellene, de a túldimenzionált ellátórendszerben ez lehetetlen. Ki kellene mondani, melyik kórház milyen feladattal maradhat fenn, és azokat fejleszteni, a működtetéshez biztosítani a feltételeket. Ebbe nem szólhat bele a politika, amelyen keresztül sajnos mindig az egyéni és csoportos orvosi érdekek érvényesülnek.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
DR.NAGY JUDIT-HAIMAN ÉVA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés