2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Intenzív terápiás e-learning képzés Debrecenben

Speciális szimulációs szobában gyakorolják a Debreceni Egyetem (DE) orvosai, rezidensei és szakdolgozói, hogyan kell ellátni a koronavírus-fertőzött betegeket. Az aneszteziológiai és intenzív terápiás tanszék e-learning képzésén a koronavírus járványra összpontosító intenzív ellátási protokollokkal és ajánlásokkal ismerkednek meg a szakemberek.

A távoktatáshoz gyakorlati képzés is kapcsolódik, az aneszteziológiai és intenzív terápiás klinikán a betegellátó team tagjai egy speciálisan kialakított és berendezett kórteremben sajátítják el a COVID-19 betegek ellátásának sajátosságait, továbbá a személyes megfertőződés kockázatának csökkentését. A résztvevők a gyakorlati oktatás során egyebek mellett a személyi védőfelszerelések használatát, a COVID-19 betegek légútbiztosításának, gépi lélegeztetésének, gyógyszerelésének és a mellkasi elváltozásokat feltáró ultrahangvizsgálatnak a sajátosságait ismerik meg.

A komplex gyakorlati képzés keretében arra is lehetőség van, hogy a tüneteket valósághűen megjelenítő betegszimulátorokon gyakorolják a koronavírussal fertőzött betegek ellátását. A szimulátorokon elvégezték a szükséges frissítéseket, így azok tökéletesen alkalmasak a COVID-19 betegek kezelésére vonatkozó komplex szituációs, szimulációs oktatásra, közölte az egyetem.

A Debreceni Egyetem minden rezidensnek, orvosnak és szakdolgozónak lehetőséget ad a képzésre, de elsőbbséget élveznek azok, akik az ellátási tervezet szerint a COVID-ellátás frontvonalában fognak dolgozni.

A távoktatást kiegészítő gyakorlat kétórás beosztással történik, párhuzamosan két teremben zajlik, kilenc fős csoportokban, így naponta nyolcvanegy egészségügyi dolgozó tud részt venni a szimulációs képzésben.

A koronavírus-járvány miatt indított soron kívüli intenzív terápiás képzés április elsején kezdődött. Az egy hétre előre meghirdetett kurzusok már beteltek, ezért a tanszék folyamatosan teszi közzé az új időpontokat.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés