hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Innovatív segédeszközökkel az egészségügy megújításáért

A fiskális és szociális érdekütközések feloldásának lehetőségeit keresték az Idős-, fogyatékkal élő személyek ellátásának egészségügyi és szociális kihívásai című XVI. szakmai kongresszuson a résztvevő egészségpolitikusok, orvos-közgazdászok és szakdolgozók – áll a Forgalmazók az Egészségért Szövetség sajtóközleményében.

A terápiás eljárások technológiai fejlődésével javult az egészségügyi ellátás színvonala, ugyanakkor emelkedtek az állami és egyéni egészségügyi kiadások – írja a szövetség az Országos Sajtószolgálatnak eljuttatott közleményében. Az ezredforduló óta jelentősen öregedett a hazai lakosság korfája, az aktív korúak arányának csökkenése mérsékeli az állami nyugdíj- és szociális ellátások forrásait. Éppen ezért kiemelten fontos manapság az egészségtudatosság kérdésköre.

A gyógyászati segédeszközöket gyártó és forgalmazó egészségügyi szolgáltatók országos szervezetének célja hozzájárulni a fenntartható ellátórendszer megújításához innovatív segédeszközök és gyógymódok hazai bevezetésével, a demográfiai és epidemiológiai mutatók figyelembevételével.

A rendezvényen az Egészségügyért Felelős Államtitkárság,  az Országos Egészségbiztosítási Pénztár és az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége, valamint  állami, egyházi fenntartású egészségügyi és szociális intézmények vezetői mellett a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Heves megyei tisztségviselői és a Szakmai Tagozatok küldöttei tartottak előadásokat.
Az előadásokon elhangzott javaslatokat eljuttatják a döntéshozókhoz, elmondják szakmai fórumokon, megosztják fogyatékkal élő vagy betegsége miatt hátrányos élethelyzetű embertársaikkal.

hirdetés

Könyveink