hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Ingyenes prosztatarák-szűrés

Szeptember 30-án szombaton 9 és 13 óra között ingyenes prosztatarák-szűrést szervez a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája.

Magyarországon a prosztatarák a férfiak második leggyakoribb rosszindulatú daganata, évente 4500 új beteget diagnosztizálnak, és csaknem 1500-an halnak meg emiatt minden évben – mondta dr. Nyirády Péter egyetemi tanár. A Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának igazgatója szerint az 50 év felettieknek érdemes évente elmenni szűrésre, családi halmozódás esetén pedig már 45 éves kor körül érdemes elvégeztetni a néhány perces vizsgálatot.

A klinika a korai felismerés jelentőségét hangsúlyozva idén is ingyenes prosztatarák-szűrést szervez szeptember 30-án szombaton 9 és 13 óra között. Regisztrálni ezen a linken lehet: http://semmelweis.hu/urologia/. Az első 40 jelentkezőt tudják fogadni. A résztvevők egy vérvételből álló PSA-vizsgálaton, és szükség esetén tapintásos vizsgálaton mennek keresztül. Mindez néhány perc, nem kell éhgyomorral érkezni, csupán TAJ-kártyát, személyigazolványt és lakcímkártyát kell vinni. Az eredményeket azonnal megkapják a résztvevők.

(forrás: semmelweis.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés