hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Ingyenes, digitális ágynyilvántartó rendszer

Az ingyenesen elérhető, digitális betegágy nyilvántartó rendszer, a COVIBED egyedülálló csapatmunka eredménye, amely bevezetése esetén egyszerű, biztonságos és valós idejű adatokkal segítheti a kórházak, az egészségügyben dolgozók munkáját . A COVIBED elnyerte a Hack the Crisis online fejlesztői verseny Save Life kategóriájának első díját, amelyet a Janssen gyógyszeripari vállalat ajánlott fel.

A koronavírus járvány következtében soha nem látott mértékben megnőtt a kórházak leterheltsége, emiatt különösen fontos, hogy az intézmények folyamatosan naprakész adatokkal rendelkezzenek az éppen szabad betegágyakról, elérhető lélegeztetőgépekről. Erre jelent megoldást a magyar fejlesztőcsapat által megalkotott COVIBED rendszer, ami megkönnyítheti az egészségügyi dolgozók napi adminisztrációs feladatait és lehetővé teszi, hogy pontosan követni tudják a szabad kórházi ágyak számát és azok felszereltségét.  A rendszer egy webes felületen fut és emiatt nem szükséges semmilyen applikációt letölteni hozzá, iOS és Android alapú készülékeken is egyszerűen, gyorsan, akár védőfelszerelésben is használható.

„A Hack the Crisis-on” való részvételünket az motiválta, hogy mi is hozzájáruljunk a vírus elleni küzdelemhez a saját szakértelmünkkel. Több egészségügyi szakemberrel történő egyeztetést követően született meg a COVIBED ötlete, ami kiválthatja a kórházi dolgozók papíralapú napi betegágy számolási rutinját A rendszerünknek köszönhetően azon intézmények, amelyek elkezdik használni a felületünket, naprakész információkkal rendelkeznek majd a betegágyaik számáról. Ezzel nemcsak az adminisztrációs időt lehet csökkenteni, hanem például a sürgősségire felvett betegek osztályra áthelyezésének ideje is jelentősen rövidülhet.

A COVIBED rendszer gyorsan és egyszerűen installálható az intézményekben, a használatához pedig csak egy okos készülékre van szükség. Az alkalmazás zárt rendszerben működik, csak az adott intézmények férhetnek hozzá az információkhoz és statisztikákhoz, csak és kizárólag a betegágyak foglaltságát és azok státuszait kezeli, semmilyen betegadatot nem rögzít. Célunk, hogy Magyarországon az összes kórház alkalmazza ingyenesen elérhető rendszerünket és ezzel bármikor átfogó képet kaphassanak az egészségügyi intézmények leterheltségéről” – nyilatkozta a COVIBED csapata.

A rendszer 48 óra alatt, az áprilisban megrendezett Hack the Crisis Hungary online fejlesztői verseny keretén belül született meg, egy olyan 5 fős csapat munkájának eredményeképp, akiknek a tagjai korábban nem is ismerték egymást. A COVIBED nyertes projektként 700 000 Ft-os díjat kapott, melyet a csapattagok a rendszer továbbfejlesztésére fordítanak.

A COVIBED rendszerről bővebb információ a https://covibed.hu honlapon.

(forrás: Well PR)
Olvasói vélemény: 10,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!