2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Influenza: még több látogatási tilalom

Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el a Honvédkórházban, és több vidéki szolgáltatónál is.

Látogatási tilalmat rendeltek el a Honvédkórház több osztályán az influenza miatt péntektől – tudatta az intézmény közleményben az MTI-vel.

Az influenzajárvány továbbterjedésének megelőzése érdekében a Honvédkórházban (Magyar Honvédség Egészségügyi Központ) elrendelt részleges látogatási tilalom vonatkozik a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályra, az i. belgyógyászat hematológia részlegre, az onkológiai osztályra, a kardiológia osztályra, a szülészet-nőgyógyászati osztályra és a perinatális intenzív centrumra.

A korlátozásokról tájékoztatást adnak az intézmény egyes osztályai, illetve a kórház honlapja: www.honvedkorhaz.hu.

Szekszárd

Látogatási tilalmat rendeltek el Szekszárdon, a Tolna Megyei Balassa János Kórházban is. A tilalom csütörtöktől a kórház valamennyi osztályára érvényes. Az intézmény a fekvő-és a járóbeteg-ellátásra előjegyzett betegeket is arra kéri, hogy láz, légúti betegség vagy hasmenéses tünetek esetén gyógyulásuk után kérjenek új időpontot az ellátásra.

A Tolna megyei mellett országszerte Budapest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Komárom és Pest megye egyes kórházaiban van érvényben az influenza miatt teljes, illetve részleges látogatási tilalom.

Salgótarján

Látogatási tilalmat rendeltek el csütörtöktől Salgótarjánban a Szent Lázár Megyei Kórházban, közölte a Nógrád megyei intézmény megbízott főigazgató főorvosa szerdán az MTI-vel. A tilalom a kórház valamennyi osztályára vonatkozik, mondta Laczkó Tamás. Ismertette: a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának tájékoztatása szerint a megyében nőtt az influenzaszerű tünetek miatt orvoshoz forduló betegek száma, a megbetegedések aránya az ötödik héten átlépte a járványküszöböt.

A magyarországi látogatási tilalmak listája megtekinthető a https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/latogatas_2020 oldalon.

Magyarországi influenzahelyzet (2020. január 27-február 2.); a betegek aránya korcsoportonként; influenzaaktivitás megyénként (MTI grafika)
Magyarországi influenzahelyzet (2020. január 27-február 2.); a betegek aránya korcsoportonként; influenzaaktivitás megyénként (MTI grafika)

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink