2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Igazolják a számok, hogy berobbant a harmadik hullám itthon

Közel a duplájára ugrott az új fertőzöttek száma, míg a teszteké 20 ezer körül maradt. A Portfolio szerint ez a járvány harmadik hullámát jelzi.

Utoljára január 9-én volt hasonlóan magas a napi új fertőzöttek száma, ami öt hete volt, noha közben a korlátozások szigorúsága nem változott, így ez arra utal, hogy a brit mutáció itthoni terjedésével párhuzamosan sajnos megint berobbant a járvány hazánkban, írja a Portfolio.

Az elvégzett tesztek száma 19 339 darabról 20 855-re, tehát csak kicsit emelkedett, de közben ugye a fent is jelzett módon csaknem duplájára ugrott az új igazolt fertőzöttek száma. Így az elvégzett teszteken belül a pozitivitási ráta 14% közelébe ugrott és a pozitivitás trendje emelkedő, ami szintén nem jelez sok jót a hazai járványfolyamatokról.

Sajnos közben az elhunytak száma is négyhetes csúcsra, 104 főre ugrott most, az összesített számuk pedig így átlépte a kerek 14 ezer főt (14 035 főre emelkedett).

A járvány újbóli erősödésére utalt már hetek óta, hogy sajnos emelkedő pályára került a kórházban és lélegeztetőgépen ápoltak száma, a friss adat szerint mindkét érték sajnos ismét tovább emelkedett: a kórházban ápoltak száma 7 fővel 4021 főre és a lélegeztetettek száma 11 fővel 332 főre.

 

(forrás: Portfolio)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés