hirdetés
2019. november. 17., vasárnap - Hortenzia, Gergő.
hirdetés

Idén is lesz lovasterápiás továbbképzés

Pszichológusokat, gyógypedagógusokat, lovasokat és gyógytornászokat vár az idén 20 éves Magyar Lovasterápia Szövetség 2017. október 16. és 29. között Sarlóspusztára, az immár hagyományosnak mondható lovasterápiás továbbképzésére.

A Magyar Lovasterápia Szövetség 1997-ben azzal a szándékkal alakult, hogy az országszerte elszigetelten dolgozó lovasterapeuták munkáját egységes európai színvonalra emelje. Az utóbbi években neves külföldi szakemberek és hazai oktatók a szövetség szakmai vezetésével kialakították a gyógytornászok és gyógypedagógusok kétéves akkreditált lovasterapeuta képzését, valamint bevezették a lovasterapeuta képzést a pszichológus alapvégzettségű szakemberek számára, illetve a Fogyatékos személyek szabadidős- és lovassport oktatója elnevezésű képzést, lovasoktatók és lovasedzők számára.

A lovasterápia három szakága érhető el hazánkban a Magyar Lovasterápia Szövetség szakmai felügyeletével: a hippoterápia, a gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna, valamint a pszichológiai lovasterápia. A terápiás folyamat befejeztével a résztvevők a fogyatékos személyek szabadidős lovaglásában és lovassportjában folytathatják a lovaglást.

A lovasterápiás munka hazai központja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Lovasterápia Szövetség által létrehozott Fóti Lovasterápiás és Oktató Központ, amely egy mintaértékű lovasterápiás centrum. A központ a rendszeres lovasterápiás munka mellett helyet biztosít lovasterápiával foglalkozó szakemberek képzésének, továbbképzésének, díjlovas és lovasterápiás versenyeknek, illetve a terápiás lovak kiképzésének.

A Magyar Lovasterápia Szövetség minden évben 10 napos szakmai továbbképzést szervez Sarlóspusztán, melyre pszichológusokat, gyógypedagógusokat, lovasokat és gyógytornászokat várnak. A sarlóspusztai program keretében az MLTSZ lovasvizsgákra felkészítő hetet is tart, és ekkor bonyolítják le a Német Lovas Szövetség vizsgarendszere szerinti RA-s lovasvizsgákat is.

A továbbképzés ideje alatt  tehetik le az akkreditált lovasterapeuta képzést befejező gyógypedagógus és gyógytornász hallgatók szakmai záróvizsgájukat is.

A szövetség október 23-án ünnepli megalakulásának 20. évfordulóját, aminek alkalmából hazai és nemzetközi lovasterápiás szakemberek tartanak előadásokat a lovasterápia minden területéről. A konferencia előadásai minden érdeklődő számára nyitottak, időpontja 2017. október 21., szombat 14.00 óra, helyszíne a Sarlóspuszta Club Hotel (Tatárszentgyörgy).

(forrás: Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány, Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés