hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Idén indul a hazai tüdőátültetés

Augusztus végéig dolgozzák ki az egészségügyi intézmények fejlesztési stratégiai terveiket, és juttatják el a fenntartónak – idézi Török Krisztinát, a Gyemszi főigazgatóját a Figyelő.

A Figyelő konferenciáján egyebek mellett arról esett szó, hogy amíg az előző ciklusban 480 milliárd jutott az egészségügynek EU-forrásokból, a 2014-2020-as időszakban várhatóan 90 milliárd lesz a keret. Ennél több csak akkor jut, ha az egyéb területek pályázataiból is sikerül részesedniük.

A 90 milliárd még az amortizációt sem fedezi - idézi Merkely Béla professzort, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központának igazgatóját a lap. Aki miközben a kardiológiai mellett az onkológia, az ideggyógyászat, a képalkotó diagnosztika fejlesztése mellet érvelt, egy újdonságot is megosztott a közönséggel:

„Örvendetes, hogy akár fél éven belül megkezdődhet a tüdő transzplantáció, így a hazai betegeket nem kell Bécsbe küldeni.” E beavatkozás az onkológiai és a szív- és érsebészeti intézet bázisán épül ki, s várhatóan évente 20 ilyen műtétet végeznek majdolvasható a figyelo.hu-n.

(forrás: Figyelő Online)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés