hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Hosszabb túlélés

A prosztatarákban és a gliobasztóma multiforméban szenvedő betegek túlélése is növelhető az új eredményeknek köszönhetően.

Az ASCO újdonságai közé tartozott a túlélés növekedéséről szóló két bejelentés. Az egyik szerint a sikertelen hormonterápia után adott docetaxel (Taxotere) 18-19 hónapra növeli a beteg túlélési esélyét prosztatarákban. A korábban csak az emlő- és a tüdőrák ellen használt docetaxel prosztatarákbeli alkalmazását májusban törzskönyvezte az FDA. Ezzel kapcsolatban két klinikai vizsgálatról (TAX 327 és SWOG 9916) is beszámoltak, amelyek 1800 résztvevője között 6 százaléknyi magyar is volt. A docetaxel alapú terápiás protokollok szignifikánsan (a két vizsgálatban 24, illetve 20 százalékkal) csökkentették a mortalitást.

Kiújuló prosztatadaganat esetén a kezdeti sugárterápiát vagy a műtétet a tumor további növekedésének megakadályozására hormontermelést gátló gyógyszeres kezelés követi. A tumor azonban végül rezisztenssé válik, és nincs olyan terápia, amely a túlélési esélyeket ezt követően javítaná. Ekkor a túlélési idő kb. 16 hónap.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Medical Tribune
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés