hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Hoppon maradt védőnők

A beígért 30-35 ezer forint helyett mindössze havi 8 ezer forint pluszt kapnak a védőnők a kompenzációból – hangzott el a HírTV-n.

Két éve hungarikumnak nyilvánították a védőnői szolgálatot, épp a megalakulásának századik évfordulóján. Azonban hiába a szép szavak, a nemzet büszkeségei úgy érzik, semmibe veszik őket.

„Ugyanolyan egészségügyi főiskolát végzünk, mint bármelyik másik egészségügyi szakdolgozó, egészségügyi szakdolgozói munkát végzünk, és nem tartozunk az egészségügyi szakdolgozói bértábla hatálya alá” – mondta a HírTV-nek egy védőnő, Lőrinci Orsolya.

Az egészségügyi államtitkár tisztában van a problémákkal, de változás egyelőre, úgy tűnik, nem lesz. „Ez egy nehéz ügy, sajnos minden évben beleszaladunk. Egy béremelés sosem biztonság, inkább kockázat, mert mindig lesz néhány olyan ember, aki valami miatt rosszul jár, minden jó szándékunk ellenére” – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán.

Az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara védőnői tagozatvezetője azt mondta, az idei minimálbér-emeléssel egy kezdő most annyit keres, mint egy 20-30 éve pályán lévő védőnő, ami súlyos bérfeszültséget okoz.

(forrás: HírTV)
hirdetés

Könyveink