hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Honvédkórház: csak a sürgősségi eseteket irányítják máshová két napig

A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata alapján a szeptember 11. és 13. közötti időszakban a Honvédkórház sürgősségi betegellátási feladatait a rendelkezésben kijelölt kórházak veszik át. 

Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint: "adöntés kapcsán az elmúlt napokban több személy és sajtóorgánum is a tényeket elferdítve tett közzé cikkeket a közösségi médiában és egyéb, online felületeken, szándékosan megtévesztve és félrevezetve ezzel az állampolgárokat. Holott a határozatból egyértelműen kiderül, hogy nem igaz az az állítás, amely szerint a Honvédkórház Róbert Károly körúti telephelye a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején leáll.

Épp ellenkezőleg! Miközben a kórházban a járó- és fekvőbeteg ellátás továbbra is zavartalanul működik, az állampolgárok nem maradnak ellátás nélkül, csak a sürgősségi esetek kerülnek átirányításra. A sürgősségi osztály dolgozói ezekben a napokban nem a szabadságukat töltik, nem nyaralni mennek, hanem a kongresszus egészségügyi biztosításával kapcsolatos feladatokat látják el a rendezvény helyszínén és amennyiben szükséges, a Honvédkórházban."

(forrás: Honvédelmi Minisztérium, MTI-OS)
hirdetés

Könyveink