2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Hogyan jöhet létre a füstmentes jövő?

Mindent meg kell tenni azért, hogy azok, akik valamilyen okból nem szoknak le a dohányzásról, a cigaretta helyett egy kevésbé káros füstmentes alternatívára váltsanak.

Idén ötödik alkalommal rendezte meg az Antall József Tudásközpont a kelet-közép-európai régió egyik legfontosabb innovációs fórumát. A régió gazdasági, tudományos és politikai életének meghatározó szakértői az elmúlt években többek között olyan témákat vitattak meg, mint a jövő technológiái, a társadalmi innováció, az egészségügy és a közlekedés jövője, az ember-gép kölcsönhatásai, valamint a digitalizáció és a különféle intelligens megoldások által támasztott kihívások kérdései. A konferencia központi témája ezúttal az innováció szabályozása volt.

Hogyan hat a szabályozás az innovációra? Hogyan látják a vállalatok az állam és a különböző szabályozók szerepét az üzleti élet perspektívájából? Hogyan lehet megtalálni a megfelelő egyensúlyt egy olyan szabályozáshoz, ami ösztönzi az innovációt?  Mi a nagyvállalatok társadalmi, politikai és gazdasági szerepe az innováció területén? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a gazdasági és üzleti élet kiemelkedő szereplői a régió egyik legfontosabb innovációs fórumán.

A modern, bizonyítékokon alapuló, innovációt támogató szabályozás kulcsszerepet játszik abban, hogy a vállalatok olyan tudományos kutatásokba fektessék erőforrásaikat, amelyek révén lehetővé válik a hagyományos dohánytermékeket felváltó, füstmentes alternatívák fejlesztése, értékelése és forgalmazása mondta Moira Gilchrist, a Philip Morris International (PMI) stratégiai és tudományos kommunikációért felelős alelnöke a Budapesten tartott think.BDPST regionális innovációs konferencián.

A rendezvény háttéranyaga szerint a PMI célja, hogy a cigarettát a múlt termékévé tegye, és olyan alternatívákat kínáljon a dohányzók számára, amelyek tudományosan igazoltan kevésbé ártalmasak a cigarettázás folytatásánál. Ezért a vállalat svájci kutatás-fejlesztési központjában több száz szakember, tudós és mérnök kutatja a füstmentes technológiákat, bízva abban, hogy a cigarettákat már a közeljövőben teljesen felválthatják ezek az alternatívák, és a világon élő felnőtt dohányzók minél nagyobb része minél gyorsabban lecserélheti a cigarettát.

(forrás: uniomedia.com)

cimkék

hirdetés

Könyveink