hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Hogyan adósodott el a váci kórház?

Szavaik szerint „szocialista pénzszivattyú”-ra leltek a Magyar Nemzetnél az államosított váci kórház felgyűlt adósságai között kutatva.

Befejeződött a váci Jávorszky Ödön kórház átadása – írja  a lap. Ezzel az állam 3,5 milliárd forint értékű vagyont és azzal 2,5 milliárdos fizetési kötelezettséget vett át.

Az adósság forrásai közül a kórház korábbi - a szocialista vezetésű önkormányzat idejére eső - gyógyszervásárlásait idézik fel. Ehhez 2007 óta egy beszerző cég szolgáltatásait vette igénybe, amit a Magyar Nemzet „szocialista pénzszivattyú”-ként tálal.

Idézik Főrdös Attilát, Vác jelenlegi polgármesterét, aki a lap megkeresésére azt mondta el, hogy a közreműködő, a Pharmadose Kft. a 2007-es szerződés értelmében azért kapta a jutalékát, mert a nagykereskedelmi árhoz képest olcsóbban jutott a gyógyszerekhez, s e különbség 80 százalékát számlázhatta ki magának. A polgármester szerint a kórház, illetve a város ugyanakkor nem láthatott rá pontosan a beszerzési árakra, így jóformán ellenőrizhetetlen volt a kifizetett jutalék mértékének jogossága – olvasható a magyarnemzet.hu-n.

hirdetés

Könyveink