hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Hivatalosan is közölték

A kormány honlapján csak most tették közzé a hírt az Emmi oktatási államtitkárságán egy hónapja hivatalba lépő Horváth Zita kinevezéséről.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkári posztjára dr. Horváth Zitát nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök – olvasható a június 15-ei hír a kormány.hu-n. Mint azt korábban az MNO már megírta, Horváth Zita május 15-e óta dolgozik ebben a pozícióban, vagyis már egy hónapja megkezdhette munkáját.

Dr. Horváth Zita ezelőtt a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese, a Bölcsészet Tudományi Kar Történettudományi Intézetének igazgatója, és egyetemi docense volt – közli most az EMMI Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága a korményzati portálon. 2001-ben szerzett PhD tudományos fokozatot, 2016-ban habilitált. 2001-ben a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságától szakmai elismerésként, a Magyar Tudomány Napja alkalmából Tudományos Díjat kapott. 2002-2005-ig részesült a Bolyai János kutatói ösztöndíjban. Kutatási területei a 17-18. századi magyar történelem és a társadalomtörténet.

hirdetés

Könyveink