2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Hiteles hírek a koronavírusról a Covid1001-től

A Covid1001 önkéntes szakfordító csoport 2020. tavaszán alakult azzal a céllal, hogy a betegellátásban helytálló orvosok, ápolók és az egészségügy bármely területén dolgozó szakemberek kurrens, folyamatosan frissülő információhoz jussanak hivatalos forrásból anyanyelvünkön a koronavírussal fertőzöttek ellátása, kivizsgálása és gyógykezelése során.

A vírus okozta betegség gyógykezelésében fontos szerepe van minden nemzetközi tapasztalatnak, és mivel a járvány még kibontakozóban van, minden tudományos kutatás, minden információ, a betegek és általában a járvány kapcsán felhalmozott tapasztalat óriási jelentőséggel bír. 

A releváns dokumentumokat nyelveket beszélő, orvosokból, biológusokból, közgazdászokból álló csapat kutatja fel, elsősorban online platformokon. A munkát önkéntes alapon térítésmentesen végzik, semmilyen juttatást nem kapnak érte. A projekt nagy része fordítástámogató programban zajlik (memoQ), minden fordítás szakmai, majd nyelvi lektoráláson esik át, ezeket szerkesztés után Covid1001 weboldalon publikálják, kivétel nélkül minden esetben feltüntetve az eredeti cikk adatait.

Megalakulásuk óta több, mint 140 cikk került fel a weboldalra, aminek öszterjedelme bőven meghaladta a Gyűrűk ura trilógiát. A közelmúltban Hiteles Egészségügyi Weboldal minősítést kaptak.

A Covid1001 önkéntesei számára kezdetektől fogva a segítségnyújtás volt a prioritás, hogy az egészségügyet extrém mód megterhelő pandémia elleni küzdelmet ily módon is támogassák.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés