hirdetés
2019. március. 24., vasárnap - Gábor, Karina.
hirdetés

Hirdet és fizethet a kórházfenntartó

A bocsánatkérés után még súlyos százmilliókat is fizetniük kell az állam, vagyis az adófizetők pénzéből a jogtiprás miatt, közli a Népszava.

hirdetés

"Alulírott Állami Egészségügyi Ellátó Központ ezennel elismerjük, hogy a Jósa András Oktató Kórház tömbkórház rekonstrukciójával összefüggő beruházás során a Nyír-Terv Plusz Kft. Balogh Balázs és Bognár László által készített terveket a kórház építéséhez jogellenesen használtuk fel. A jogsértést sajnáljuk." 

Ez a fizetett hirdetés jelent meg a napokban a Kelet-Magyarország című napilapban, egy olyan jogeljárás részeként, amely elkerülhető lett volna, ha a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat tiszteletben tartja a törvényeket. Így viszont a bocsánatkérés után még súlyos százmilliókat is fizetniük kell a jogtiprás miatt.

A nyíregyházi kórház tervezési munkáira 2009-ben kötöttek szerződést a Nyírterv-Plusz Kft.-vel, a következő évben azonban a megrendelő Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat rendkívüli felmondással, azonnali hatállyal megszüntette a tervezési munkáról szóló 252 millió forint értékű megbízást. Az elkészült tervekért nem fizettek, annak jogait nem vették meg. Ugyanerre a munkára a Fatum Property Kft.-vel kötöttek szerződést bruttó 626 millió forint értékben, a cég pedig a Nyírterv-Plusz terveit használta fel, s alakította tovább. Emiatt a Nyírterv-Plusz Kft. polgári pert indított, a Debreceni Ítélőtábla pedig jogerős ítéletében megállapította, hogy megsértették a cég szerzői vagyoni jogát, valamint az építész tervező vagyoni és személyhez fűződő szerzői jogát. Mindezt a Kúria a napokban meghozott jogerős ítéletével megerősítette, s a kártérítési kötelezettség megállapítása mellett nyilvános bocsánatkésére szólította fel a kórház üzemeltetőjét, írja a lap.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink