hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Hiányoznak a katonák a kórházakból

Július 1-jétől visszahívták a katonákat a kórházakból; a Népszava azt írja, az intézmények vezetői szerint hiányozni fognak az ellátásból.

Múlt hét szerdán, június 30-án, arról értesítették az intézmények vezetőit, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének javaslatára nyolc hónapos szolgálatuk után, július elsejétől kivonják az odarendelt katonákat, illetve a rendőröket 93 egészségügyi intézményből. A levélben megjegyezték, hogy az intézkedés Pintér Sándor belügyminiszter egyetértését is élvezi.

A Népszava által megkérdezett kórházak vezetőit váratlanul érte a döntés, és állították hiányozni fognak az egyenruhások az ellátásból. A katonákról már a járvány alatt is dicsérően beszéltek a páciensek és a kórháziak is. Irányították a betegeket, segédkeztek az oltások adminisztrációjában, a Covid-ágyak bővítésekor cipelték a bútorokat, betegeket. A lap szakértője arra hívta fel a figyelmet, hogy nem lehetett nem észrevenni, hogy valójában az egészségügy békeidőben is fennálló munkaerőhiányát pótolták. A járványvédekezésre hivatkozva parancsra mozgatható „ingyenes” emberekhez jutottak az kórházak. Ám a vészhelyzet lefújásával ez a szükséglet nem szűnt meg.

A katonák kivonásával párhuzamosan a kórházparancsnokokat is visszahívták a gyógyítóintézményekből, az ő távozásukról már óvatosabban nyilatkoztak az intézményvezetők.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink