hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Hiánycsökkentő számlát az egészségügynek is?!

Az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint az államadósság-csökkentő számla bevezetéséhez hasonlóan kellene megoldani az egészségügyi kassza hiányának csökkentését is.

Szűcs László a magyar fogászati turizmus fejlesztését célzó program egyik alapítójaként úgy véli: ezzel a megoldással lehetővé válna, hogy a külföldi fogászati betegek magyarországi költése során keletkező összeg egy részét az egészségügyi kassza hiánycsökkentő számlájára fizessék be.

Az elnök-vezérigazgató ezért szerdán felhívással fordult Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez, javasolva: a kormány biztosítson lehetőséget arra, hogy az állampolgárok vagy gazdasági társaságok befizetésein keresztül lehessen csökkenteni az egészségügyi kassza hiányát is.

Orbán Viktor miniszterelnök április 21-én Herceghalmon, a fogászati turizmus fejlesztéséről tartott szakmai konferencián hangsúlyozta: a turizmus ágazatán belül kitörési lehetőséget jelenthet a fogászati turizmus. Úgy vélekedett, ez a szegmens egyike azoknak a területeknek, amelyekkel Magyarország jelenlegi versenyelőnyét kihasználva megmutathatja Európának, miképp tud talpra állni, hogyan képes munkatársadalmat építeni. A tanácskozáson a kormányfő együttműködési megállapodást írt alá Szűcs Lászlóval, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. elnök-vezérigazgatójával, e szerint a magyar állam támogatja az Európában jelenleg is piacvezető fogászati ágazat szakmai berkeiben kidolgozott fejlesztési programot.

A konferencia fővédnöke, Matolcsy György arról szólt, hogy az egészségturizmus, ezen belül a gyógy- és a fogászati turizmus kiemelt szerepet kap a Széchenyi Tervben. Utalt arra: körülbelül egy éve dőlt el, hogy az egészségiparnak, ezen belül a gyógy- és a fogászati turizmusnak kiemelkedő szerepet kell kapnia a magyar gazdaságban.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink