hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Hiánycikk a tetanuszinjekció

Országszerte hiánycikk a tetanuszinjekció – tudta meg a Népszabadság. Ezt a szert valamennyi szúrt, harapott, lőtt sérülés esetén kötelezően adni kell a sérülteknek.

A készítmény forgalmazója egy hónappal ezelőtt jelezte a hatóságoknak, hogy nem tud szállítani. A kórházak egyelőre csak egyedi importengedéllyel juthatnak a készítményhez, ez azonban megdrágítja a beszerzést.

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) – Országos Gyógyszerészeti Intézet sajtóosztálya a lapnak azt a tájékoztatást adta, hogy a Magyarországon törzskönyvezett TETANOL PUR szuszpenziós injekció előretöltött fecskendőben forgalomba hozatali engedélyének jogosultja, a Novartis Vaccines and Diagnostics GmbH szeptember 12-én jelentett átmeneti termékhiányt a készítményre. Ezt eredetileg kéthetes időtartamra jelezte, azonban ezt azóta kétszer meghosszabbította.

A probléma október végére oldódhat meg. A készítmény pótlására addig egyedi importlehetőség van, ez azonban elsősorban a kórházak és szakrendelők számára nyújt lehetőséget készleteik feltöltésére. A GYEMSZI-OGYI a kórházaktól/szakrendelőktől beérkezett egyedi importigényekre soron kívül ad engedélyt.

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés