hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

A gyógyszerészeti intézet megtette a szükséges lépéseket

Hiánycikk a tetanusz (frissítve)

Országszerte hiánycikk a tetanusz-injekció – írja a Népszabadság. A szert valamennyi szúrt, harapott, lőtt sérülés esetén kötelezően adni kell a sérülteknek. A gyógyszerészeti intézet megtette a szükséges lépéseket.

A Veszprém megyei kórház sürgősségi ügyeletén naponta 40-50 ampullát is elhasználnak, ám most a készítmény forgalmazója, a Hungaropharma jelezte, nincs készlete a szerből, és ígérni sem tud – írja a lap.

A tetanusz injekció akut hiányának megszüntetése érdekében a gyógyszerészeti intézet az igénylő kórházaknak egyedi behozatalra adott ki engedélyt, illetve az állami készletekben lévő készítmények átcsoportosítására is lépéseket tett – közölte később a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI).

A Tetanol pur injekció átmeneti hiányát a belgiumi gyártóhelyen történt fennakadások okozzák. A hiány fedezésére szolgáló mennyiséget a forgalomba hozatali engedély jogosultja külföldi készletekből pótolja. Az ehhez szükséges engedélyt a GYEMSZI irányítása alá integrálódott Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) csütörtökön kiadta. A cég tájékoztatása szerint, a készítmény jövő hét csütörtökre kerülhet a kórházakba.

(forrás: Népszabadság , GYEMSZI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés