hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Hiába hívta a mentőt a háziorvos, infarktussal otthagyták

Szívinfarktusa miatt riasztotta a mentőket dr. Keszthelyi Gyula háziorvos, a mentők azt mondták, nem indokolt a beszállítása, tudta meg a Blikk.

Két órával később Keszthelyi Gyulával egy másik mentőautó száguldott a kórházba, ahol meg is műtötték infarktus miatt. Az esetről az orvos a praxisblog.hu-n írt, ennek járt utána a Blikk.

Keszthelyi Gyula orvosként, és korábbi infarktusa miatt is pontosan tudta, hogy mi a baja, EKG is készült, ám a lelet értékelésében nem értett egyet a kiérkező mentő és az orvos. Mivel az infarktusok jelentős hányada EKG-eltérés nélkül zajlik le, az orvos kérte, hogy azonnal vigyék kórházba, de ezt megtagadták.

A Cserépváralján praktizáló háziorvost végül egy második kocsi két órával később a közeli kórházba szállította, ahol operációval segítettek rajta. Keszthelyi szerint elgondolkodtató, ha egy orvossal ez megtörténhet, akkor mi lehet azokkal az emberekkel, akik nem mernek szólni?

A mentők által ellátott beteg panaszlevele alapján minden részletre kiterjedő vizsgálatot folytattak, melynek eredményei nem támasztották alá a kérdésben foglaltakat – közölte a lap kérdésére válaszolva Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.

Az ügyben a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt folytat nyomozást, jelenleg ismeretlen tettessel szemben – közölte az illetékes rendőrfőkapitányság sajtóosztálya.

(forrás: Blikk)
hirdetés

Könyveink