2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Helyi megoldások Covid idején: jó gyakorlatokat gyűjt a kamara

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége elkezdi gyűjteni és nyilvánosságra hozni a helyben kialakított jó gyakorlatokat, hogy más intézmények is tudják ezzel javítani az ellátás minőségét, szervezettségét, az egészségügy dolgozóinak mindennapjait.

A magyar egészségügy az elmúlt fél évszázad legnehezebb napjait, heteit éli, az egészségügyi dolgozók soha nem látott kihívásokkal, eddig nem tapasztalt terheléssel szembesülnek nap mint nap, és ennek a helyzetnek a kezelésére egyelőre sehol a világon nincs előre megírt, a változó helyzethez alkalmazkodó szabályrendszer, amit követni lehetne.

Ez a rendkívüli helyzet ugyanakkor hihetetlen energiákat szabadított fel, kreativitásra, új megoldások keresésére sarkallta az egészségügyet, aminek a következtében számos intézmény kiváló helyi megoldásokkal állt elő. Megoldásokkal, amelyek javítják az ellátás minőségét és eredményességét, illetve könnyítettek a frontvonalban dolgozók mindennapjain.

Egyes kórházakban helyi ellátásszervezési szabályok és protokollok születtek, van, ahol önkénteseknek szóló képzés indult, és van olyan intézmény, amelyik napközis felügyeletet szervezett meg a dolgozók gyermekeinek. Tudunk továbbá olyan önkormányzatokról, ahol a könyvtárosokat, múzeumi dolgozókat kirendelték a háziorvosok mellé, hogy csökkentsék az oltással kapcsolatos adminisztrációs, szervezési terheket.

Ezek a helyi jó gyakorlatok általában rejtve maradnak, nincs meg a fórum, ahol közkinccsé válhatnak, hoy mások is meríthessenek ötletet belőle. Ezért a Magyar Orvosi Kamara elnöksége elkezdi gyűjteni és nyilvánosságra hozni ezeket a helyben kialakított jó gyakorlatokat, hogy más intézmények is tudják ezzel javítani az ellátás minőségét, szervezettségét, az egészségügy dolgozóinak mindennapjait.

Azért, hogy ezek a jó ötletek, új megoldások minél szélesebb körben hasznosulhassanak, kérjük, hogy aki megosztásra alkalmas jó gyakorlatról, helyi megoldásról tud, az írja meg a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre.

Várjuk, hogy

-     az egészségügyi intézmények dolgozói, vezetői osszák meg az általuk kidolgozott és jól működő gyakorlatokat,
-     az önkormányzatok, egyházi és alapítványi fenntartók osszák meg az általuk bevezetett és bevált új megoldásokat,
-     és várjuk továbbá azt is, hogy a betegek írjanak arról, hogy az ellátás vagy az oltás során milyen olyan ötlettel, szervezési megoldással találkoztak, ami jobbá, gördülékenyebbé, informáltabbá tette az ellátást.

Kérjük, legyenek ebben a partnereink, segítsük egymást azzal, hogy a helyi tudások, bevált megoldások terjesztésével csökkenthessük a ránk omló terheket, és javíthassuk az ellátás minőségét, hatékonyságát.

Tudjuk, hogy közös tudással, egymástól tanulva mindig sikeresebbek vagyunk.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés