hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Hegedűs: Szakmailag nem értékelhető

Nem korrekt, ahogy a kormány kommunikálja a kórházi fertőzések alakulását – mondta a HírTV Egyenesen című műsorában a ReSzaSz alelnöke.

Hegedűs Zsolt , a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének (ReSzaSz) alelnöke szerint a minisztérium összemos a közleményében különböző kategóriákat, és a számára kedvező eredményeket hangsúlyozza elsősorban, ez pedig szakmailag nem etikus és megtévesztő lehet. Az EMMI a kórházi járványok számának csökkenésére hívja fel a figyelmet, miközben a betegekre a sokkal elterjedtebb, szórványos kórházi fertőzések jelentik az igazi veszélyt.

„Csak egy számadatot mondok: 31 specifikus kórházi járvány volt 2016-ban, ebben 198 ember volt érintve, a szórványosan előforduló kórházi fertőzésekben meg több mint 13 ezer a statisztika alapján. Akkor miért a kórházi járványokról beszélnek több mondatban, és miért nem a kórházi fertőzésekről? Ha egy szakértő elolvassa ezeket a jelentéseket, akkor azonnal megtalálja azokat a hibákat, ami nem igazán etikus” – mondta Hegedűs Zsolt.

A teljes interjú a HírTV portálján.

(forrás: HírTV)
hirdetés

Könyveink