hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Hazudjunk boldog kórházat!

A GYEMSZI körleveléből logikusan az következik, hogy bármikor kitilthatják a médiát a kórházakból – olvasható a hvg.hu vélemény rovatában.

A GYEMSZI nevű kormányzati szervről utoljára akkor hallottunk, amikor néhány hónapja jelentős figyelmet váltottak ki úgy szakmailag, mint emberileg azzal, hogy a kórházakat az állományukban lévő lovak összeszámlálására kérték. (...)

Most újra közérdekű adat témakörben fordult az orvosokhoz, kórházi vezetőkhöz a GYEMSZI, csak most, mondhatni, ellenkező előjellel: adatok elhallgatása, ill. velük kapcsolatos nyílt hazudozás céljából.

Az intézet – jegyezzük meg rögvest: némi joggal – abból indult ki, hogy az újságírók olyanok, hogy időnként kérdeznének, infókhoz próbálnának jutni, a közt próbálnák informálni fontos közügyekről, akár például olyasmiről is, hogy hogyan is áll anyagilag egy adott kórház, milyen az ellátás minősége. No, ez az a pont, ahol a turulba született állam azt mondja, eddig és ne tovább. Az állam által direkte e célra összeállított hazugságpanel szerint "a főigazgatóknak részben (...) azt kell mondaniuk, mindenkinek mindene megvan, illetve ki kell térniük a válasz elől, mondván: az adósságokról adat csak a jövő hónap közepén várható, de azt is majd az államtitkárság kommunikálja". Anyagi helyzet, kórházi ellátás? Nincs itt semmi néznivaló, tessenek továbbsétálni, ne csoportosuljunk.

Teljesen nyilvánvaló, hogy mostantól egészségügyi egységnyilatkozatok tömege lepi majd el a nyomtatott és online sajtót. (...)

Csak a kórtermekben rendelnek majd el folyamatos látogatási tilalmat, nehogy kamera kerüljön a betegek közé. Azt ugyanis nem élné túl az állami hazugsággyár.

A teljes cikk a hvg.hu-n

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink