hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Hazaérkezett három veronai sérült

A Honvédkórház eddig a veronai baleset három sérültjét fogadta, a negyedik beteg várhatóan ma érkezik.

Másod- és harmadfokú égési sérülésekkel érkezett vasárnap délután a budapesti Honvédkórházba a pénteki veronai buszkatasztrófa két súlyos sérültje – közölte Tamás Róbert, az intézmény orvos igazgatója vasárnap este tartott sajtótájékoztatóján.

A kórházba érkezett első két sérült 50-60 év közötti férfi és nő állapota stabil, a következő napokban dől el, hogy gyógyulásukhoz szükség lesz-e műtétekre – közölte a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ igazgatója. A kinti orvosokkal tartották a kapcsolatot, és az olasz kollégák folyamatosan tájékoztatást adtak a sérültek állapotáról. Tamás Róbert a sérültek felépüléséről egyelőre nem kívánt jóslásokba bocsátkozni, de megjegyezte, mind a testi, mind a lelki sérülésekből hosszú lesz a felépülés. A Honvédkórház orvosai önként, szabadságukról jelentkeztek munkára. A két sérültet repülővel hozták Budapestre, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, onnan mentőhelikopterrel vitték a Honvédkórházba.

Mentőautóval érkezett vasárnap este a buszkatasztrófa harmadik súlyos sérültje, egy 30 év körüli férfi, akinél csonttörést, szalagsérülést és kisfokú égési sérülést állapítottak meg, de állapota stabil. Az igazgató elmondta, a sérült további kezeléséről a vasárnapi esti vizsgálatok után döntenek. A várhatóan hétfőn délelőtt, ugyancsak légi úton érkező negyedik sérült egy férfi, aki koponyasérülést szenvedett.

A hivatalos adatok szerint a franciaországi sítúráról visszatérő, nagyrészt a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait szállító busz péntek éjjel szenvedett balesetet Verona mellett. A szerencsétlenségének 16 halálos áldozata van. A négy súlyos sérült mellett két utast válságos állapotban kezelnek veronai kórházakban, akik egyelőre nem szállíthatók, a baleset könnyebb sérültjei viszont már elhagyhatták Olaszországot. Az áldozatok és a válságos állapotban lévő utasok azonosítása napokat vehet igénybe az olasz hatóságok tájékoztatása szerint.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink