hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Havi másfél millió kellene

A politikusok magas fizetései is rontják a betegellátást, tűnik ki sonline.hu írásából.

Antal László kaposfői háziorvost, az érdekképviseleti szövetség (Fakoosz) dél-dunántúli elnökségi tagját idézi a sonline.hu, abból az alkalomból, hogy a háziorvosszövetség a nyárra demonstrációt ígért, ha addig nem jutnak béregyezségre a kormányzattal.

– A környező praxisok felében nyugdíjasként dolgoznak az orvoskollégák – mondja Antal László. Kaposvár közelében még csak-csak eladható egy körzet, de a kistelepüléseken már aligha. Az OEP-kasszából tíz éve, hónapról hónapra hasonló összegű állami támogatás érkezik. A pénzromlás hatásait számolva a duplája, havi mintegy 1,5 milliós forintos átlag lenne elegendő. Ez tartaná itthon az orvosokat, ez tenné értékessé a praxisokat.

Antal László úgy látja, a háziorvosok tisztában vannak az ország pénzügyi lehetőségeivel. Könnyebben elviselnék a praxisfinanszírozás régóta megélt szorításait, ha a közéletben nem tapasztalnának mindeközben pazarlást. Az például, hogy a „kondérhoz közel”, a politikai döntéshozás világában még mindig tudnak másfél-kétmilliós fizetések lenni, nem segíti, hogy fogukat összeszorítva a kevésből is színvonalas egészségügyi szolgáltatást nyújtsanak.

(forrás: sonline)

cimkék

hirdetés

Könyveink