hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Hatvanmilliárd forint 17 budapesti kórháznak

Tizenhét fővárosi kórház felújítási programjára, egyes esetekben külső felújítására adna 60 milliárd forintot a kormány – írja a Portfolio.

Részben uniós forrás felhasználásával biztosítana 60 milliárd forintot a kormány a budapesti kórházak felújítási programjára. Első lépésben Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter vizsgálja a forrást ehhez, de ha nincs elegendő uniós pénz a célra, akkor Varga Mihály pénzügyminiszternek kell biztosítani a szükséges összeget – írja a Magyar Közlönyre hivatkozva a Portfolio.

A rendeletben Kásler Miklós újabb feladatot kapott: gondoskodjon intézkedési terv kidolgozásáról az állami fenntartású fekvőbeteg-szakellátó intézményekben recepció szolgáltatás kialakítása érdekében, a felújításoknál pedig ezt a tervet vegyék figyelembe.

Egy másik intézkedési tervben az állami diagnosztikai laborhálózat kialakítása érdekében a közfinanszírozott feladatokat ellátó laboratóriumok infrastruktúrája (épület és géppark) teljes felmérésére van szükség szeptember 15-ig.

A rendelet arról is határoz, hogy a Dél-pesti Centrumkórház, Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő, valamint az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet részére a SARS-CoV-2 járvány elleni védekezés érdekében kiegészítő finanszírozási fix díj kerüljön megállapításra, ennek összege 60-200 millió forint az egyes kórházaknál.

(forrás: Portfolio)
hirdetés

Könyveink