hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Hatóságok kampányolnak 618 millióból

Több mint hatszázmillió forintból indít országos kampányt „az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítésére” négy állami szerevezet – jelentették be egy budapesti sajtótájékoztatón.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal (NFH) az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettel, az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatalával és a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézettel (NEFI) közösen dolgozik majd a fogyasztók szemléletformálásán - jelentette be Szente István, az NFH megbízott főigazgatója a programsorozat megnyitóján.

Szerinte a felsorolt hatóságok tudásának egyesítésével képesek a korábbiaknál teljesebb tájékoztatást nyújtani a mindennapi táplálkozás, mozgás, szépségápolás témakörében. A kampányban kiemelten kezelik az étrendkiegészítők, az energiaitalok, a diétás étrendhez illeszkedő "mentes" jelöléssel ellátott élelmiszerek fogyasztását, valamint a kozmetikumok és a víztisztító kisberendezések használatát.  A diákoknak fogyasztóvédelmi tanórák keretében a hatóság szakemberi mutatják majd be az egészségtudatosság fontosságát. A felnőttek tájékoztatásában az intézmények honlapjai kapnak kiemelt szerepet.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink