hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Három új hospice-házat terveznek

Az egész országot lefedő, társadalombiztosítási finanszírozással működő gyermekhospice-ellátás megvalósításán dolgozik a kormány – írja az MNO.

A tervek szerint az eddigi kettő – jelenleg magánfinanszírozásból működő –, gyógyíthatatlan beteg gyermekeket ellátó intézmény mellett további három ház létesülhet. Az állami finanszírozást megalapozó jogszabályok már tavasszal elkészülnek – értesült a lap.

Hiánypótló ellátást nyújt ma Magyarországon a jelenleg száz százalékban magánfenntartásból működő pécsi Dóri Ház és a törökbálinti Thábita-ház, hiszen a magyar állam eddig egyáltalán nem finanszírozta a gyógyíthatatlan beteg gyermekek hospice-ellátását. A két ház azonban csupán az érintett gyermekek töredékét képes fogadni, ráadásul az ország keleti felében egyáltalán nincs ilyen intézmény. A probléma végre megoldódhat, ugyanis a kormány nemcsak államilag finanszírozottá teszi a rendszert, hanem országos gyermekhospice-hálózatot épít ki annak érdekében, hogy minden gyógyíthatatlan beteg gyermeknek és családjának lehetősége legyen igénybe venni az ellátást – olvasható az mno.hu-n.

(forrás: MNO)

cimkék

hirdetés

Könyveink