hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

 

Három hónapig tarthat a Covid-19 elleni immunitás?

Egy brit tanulmány szerint néhány hónapon belül eltűnhet az új típusú koronavírussal szembeni immunitás azoknál, akik már átestek a betegségen, közli az InfoStart.

A londoni King’s College kutatása szerint az új típusú koronavírus okozta betegségből való felépülés során kifejlődött antitestek három hónapig védhetik gazdájukat. A brit tudósok londoni kórházak 90 betegét és egészségügyi dolgozóját figyelték meg. Úgy találták, hogy az antitestek szintje a SARS-CoV-2 vírus általi fertőzés tünetei utáni harmadik héten volt a legmagasabb, majd gyorsan lecsökkent. Emellett bár az érintettek 60 százalékánál volt kimutatható erős antitestválasz a vírus ellen, csak 17 százaléknál volt jelent az immunitás három hónappal később, miközben az antitestek szintjének visszaesése akár 23-szoros is lehetett.

Katie Doores kutatásvezető szerint az, hogy meddig maradnak az emberben a vírust felismerő és annak elpusztítását segítő antitestek, attól is függ, hogy milyen magas a csúcsérték. A most kiadott kutatás azt sugallja, hogy az emberek a szezonális influenzához hasonlóan többször is megfertőződhetnek az új típusú koronavírussal, és hogy az oltóanyagok sem kínálhatnak hosszútávú védelmet – jegyzi meg a hírről beszámoló Guardian című lap alapján a portál.

„Ha az antitest szint két-három hónap alatt leesik, akkor ez történhet a vakcinával is” – mondta Doores.

A kutatócsapat szerint az antitestek szintje azokban a betegekben szökött magasabbra és maradt tartósabb, akik a Covid-19 súlyosabb formáját élték túl.

(forrás: Infostart)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink