2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Harc az alultápláltság ellen

Lengyelországban egy szeptemberben megjelent rendelet szerint a kórházakban kötelező a betegek tápláltsági állapotát felmérni, és minden intézményben fell kell állítani egy táplálási bizottságot.

A lengyel európai elnökség kapcsán a lengyel Parenterális és Enterális Társaság szervezése és védnöksége alatt konferenciát rendeztek Varsóban. A több mint 100 résztvevő között voltak a lengyel Európai Parlament képviselői, a lengyel egészségügyi kormányzat tagjai, az ESPEN (the European Society for Clinical Nutrition and Metabolism), and ENHA (the European Nutrition for Health Alliance) és a POLSPEN (Polish Society for Parenteral and Enteral Nutrition), képviselői, továbbá a biztosítók és az ipar küldöttei is.

A konferencia alkalmával bejelentették, hogy Lengyelországban egy szeptemberben megjelent rendelet szerint a kórházakban kötelező a betegek tápláltsági állapotát felmérni, és minden intézményben fell kell állítani egy táplálási bizottságot.

A rendezvényen elfogadott deklaráció megfogalmazza a következő időszak prioritásait:

  • tápláltsági állapotfelmérés bevezetése minden EU tagországban
  • közfigyelem növelése
  • biztosítási politika kialakítása
  • a probléma megjelenítése az oktatásban, továbbképzésben.

A rendezvény fontos mérföldkő az Európa-szerte közel 170 mrd € többletkiadással járó betegség, az alultápláltság leküzdésében.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink