hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Hamis diagnózisok: lezárult a vizsgálat

Lezárult az egykori Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet által végzett belső vizsgálat, amelyből kiderült: kétszázhat rokkantosítási eljárásból huszonnyolc esetben állítottak ki hamis diagnózist az egri orvosok – értesült a Magyar Nemzet.

A szociális államtitkárság szerint azok az orvosok, akik pénzért készítik el a szakvéleményt a rokkantnyugdíjról, évente legalább harmincmilliárd forintos kárt okoznak az államnak.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Soltész Miklós, a tárca szociális ügyekért felelős államtitkára még 2010 novemberében szólította fel a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) – korábbi nevén Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet – főigazgatóját, hogy vizsgálja ki az egri korrupciós ügyet. Pósfai Gábor vizsgálata annak a két igazságügyi orvos szakértőnek a tevékenységére terjedt ki, akit vesztegetésen értek tetten a rendőrség munkatársai. A két orvos esetenként százezer forintot fogadott el azért, hogy leszázalékolási eljárásokat befolyásoljon. A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő orvos szakértőket a rendőrség hivatalos személyként hivatali hatalommal üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja.

(forrás: MNO)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés