hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Hamarosan megnyílik a salgótarjáni onkológiai központ

A salgótarjáni a 14. sugárterápiás centrum az országban, a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően pedig az egyik legmodernebb, közli a nool.hu nyomán a Weborvos.

Öt évvel ezelőtt, a Modern Városok Program 17, 4 milliárd forintos kormányzati támogatásával kezdődött el a Szent Lázár Megyei Kórházban 3300 négyzetméteren az onkológiai központ kialakítása, amely az elkövetkező napokban megkezdheti működését. Erről dr. Szabó Géza, az intézmény főigazgatója és kollégái tartottak tájékoztatást, írja a nool.hu nyomán a Weborvos.

Mint a főigazgató elmondta, az onkológiai központban komplex kezelési lehetőségek egészítik ki egymást. Az onkológián kívül sugárterápiás és endovaszkuláris osztály is működik majd, emellett a kórházban az onkológiai műtétek feltételrendszere is lényegesen javulni fog. Ehhez kapcsolódik egy olyan érfestéses laboratórium komplexum, amellyel a szív- és érrendszeri betegségeket, illetve agyér-betegségeket is megfelelően lehet kezelni. A főigazgató kitért arra is: ehhez kapcsolódik az előbb említett endovaszkuláris onkológia is. Ezzel a technikával, az arra alkalmas formájú és megjelenésű daganatos betegségekben, akár minimális beavatkozással lehet lényeges terápiás sikert elérni.

– Az új onkológiai központ megnyitását követően sugárterápiával egészül ki a daganatos betegségek kezelése. Ehhez adottak a szükséges eszközök és a szakmai stáb is, mind orvosfizikusok, mind orvosok és asszisztensek tekintetében is – emelte ki dr. Tamaskovics Bálint, a sugárterápiás részleg vezetője.

(forrás: NOOL, WebOrvos)
hirdetés

Könyveink