hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Halállal végződött pécsi vakbélműtét: júliusban indul a per

Három pécsi orvos ellen indul per, akiket azzal gyanúsítanak, hogy ők a felelősök annak a fiatalembernek a haláláért, aki 2010 nyarán belehalt a vakbélműtét után kapott fertőzésbe – írja a bama.hu.

Három pécsi orvos ellen emelt vádat az ügyészség annak a pécsi fiatalnak a halála miatt, aki 2010 nyarán hunyt el a 400 ágyas klinikán egy vakbélműtétet követően – tájékoztatta a hírről a Dunántúli NaplóScheffer Ferenc ismert pécsi vállalkozó, a fiú apja. Kedden vette kézhez az első tárgyalási napról szóló értesítést, s csupán egy mondattal kívánt arra reagálni: fenntartja korábbi álláspontját, miszerint úgy véli, nem három, hanem négy orvos tehető felelőssé fia halála miatt.

A július 5-én kezdődő pécsi perben az orvosokat foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetéssel vádolják – írja a bama.hu.

2010 nyarán az akkor 20 éves fiatalember a klinika ügyeletére hasi fájdalmakkal fordult, ott infúziót kapott, majd hazaengedték. Állapota javult, de harmadnap beszállították a klinikára, ahol perforált vakbélgyulladást diagnosztizáltak, s megműtötték, ám az operáció után, fertőzés miatt elhunyt.

(forrás: BAMA)
hirdetés

Könyveink