2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Halálba segítették a 104 éves ausztrál tudóst

David Goodall – aki elismert botanikus és ökológus volt – csütörtökön halt meg, miután az orvosok halálos dózisú kábítószert juttattak a szervezetébe, írja a 24.hu.

Elhunyt Ausztrália legidősebb, 104 éves tudósa, aki azért utazott Svájcba, hogy egy bázeli klinikán orvosok segítsék halálba, mert hazájában törvény tiltja az eutanáziát, írja a CNNA férfi az útját támogató szervezet közlése szerint Beethoven Örömódáját hallgatta utolsó perceiben.

A tizenkét unokás nagypapa több mint 20 ezer dollár adományt kapott, hogy Európába jusson az ausztráliai Perthből. A CNN-nek adott keddi interjújában arról beszélt, életkedve 5-10 éve szállt el, részben a mozgáskorlátozottsága, részben látássérültsége miatt.

"Az életem a terepen zajlott munkával, de most már nem mehetek terepre. Szeretnék újra besétálni a bokrokba, hogy meglássam, mi vesz körül. Még mindig élvezem a madárcsicsergést. De a rossz látásom korlátoz ebben is" – fogalmazott Goodall, aki csak járókerettel vagy kerekesszékkel tudott már közlekedni.

A tudós az utóbbi években többször is megkísérelte az öngyilkosságot, a legutóbbi kísérletben megsérült és kórházba került, ekkor döntött úgy, hogy nem próbálkozik többé, inkább intézményi segítséget kér, közli a lap.

Hamvait visszaszállítják Ausztráliába.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink