hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Haladnak az ágazati kollektív szerződés előkészítésével

Egy pont kivételével megegyezett Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az érdekképviseletekkel az ágazat dolgozóit érintő kollektív szerződés munka- és pihenőidőt szabályozó fejezetének tervezetéről.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága 2015. májusban kezdett egyeztetéseket az ágazati reprezentatív szakszervezetek, az érdekvédelmi szervezetek és az ágazati kamarák bevonásával. A szerdai tárgyaláson az MSZ EDDSZ, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ), a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK), valamint a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) képviseltette magát.

Az érdekképviseletek kérték az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet, valamint az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003. évi LXXXIV. törvény módosítását. A kötelező továbbképzésekhez kapcsolódó szabadnapok kiadásával kapcsolatban további szakértői munkára van szükség. A tárca közleménye szerint a tárgyaló felek az egyeztetést konstruktívnak értékelték; az egyeztetések két hét múlva folytatódnak.

 

cimkék

hirdetés

Könyveink