hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

„Ha megtudom, hogy dumál, kirúgatom”

Csütörtökön tartotta a második tárgyalást a Békéscsabai Városi Bíróság abban az ügyben, melynek vádlottai között rokkantsági felülvizsgáló orvos és az orvosi bizottsághoz munkáját segítő ügyintéző is szerepel – írja a beol.hu.

A vád szerint legalább 100 ezer forintot kértek a páciensektől annak fejében, hogy ahhoz a bizottsághoz kerüljenek, melyben az egyik vádlott is dolgozott, így segíthette a kedvező elbírálást. A 2009. decembere és 2010. májusa közötti leszázalékolási eljárások kapcsán mintegy 1 millió 550 ezer forint értékben vettek át készpénzt a betegektől.

A csütörtöki tárgyaláson a bíróság olyan (a rendőrség által rögzített) telefonbeszélgetéseket hallgatott meg, melyeket az ügyfelek szállításával megvádolt orvos folytatott. Ezek egyikében „karácsonyi ajándékot” ígért páciensének, mely a szövegkörnyezet szerint a rokkantnyugdíjhoz vezető út volt.

Egy másik beszélgetésben egy, a lebukás miatt aggódó beosztottról beszélt igen csak durva stílusba a főorvosnő: „Neki hallgatni kell, mint a sír, ez a dolga... Ha megtudom, hogy dumál, kirúgatom.” Ilyen és ehhez hasonló mondatokat, s cifra káromkodásokat hallgathatott a bíróság a bizonyítékként szolgáló hanganyagról – olvasható a beol.hu-n.

(forrás: BEOL)

cimkék

hirdetés

Könyveink