hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

 

Ha egyszer a vegyszer az emberbe hatol...

A Kémiai Biztonság Napja 2012 alkalmából rendezett „Egészségbiztonság – a nemzet biztonsága” című csütörtöki konferenciáról számol be közleményében az ÁNTSZ.

Mint írják: míg a tavalyi konferencia az ipar, az innováció és a tudomány szemszögéből közelítette meg a kémiai biztonság kérdéseit, addig a mostani rendezvény a veszélyes vegyi anyagok által okozott veszélyek megelőzésével foglalkozott, kiemelten az élelmiszerbiztonság, a foglalkoztatáspolitika, a katasztrófavédelem, bűnmegelőzés, és a népegészségügy feladatainak áttekintésével.

Az Országos Kémiai Biztonsági Intézet által szervezett konferencián elhangzottak alapján összességében elmondható: a nem fertőző krónikus betegségek 90 százalékáért igazolhatóan valamilyen kémiai hatás okolható. A szervezők szerint  ez azt jelenti, hogy mind az egyénnek, mind az államnak megvannak a feladatai: az egyénnek az egészségtudatos magatartással a megfelelő minőségű élelmiszer kiválasztásától a felelős munkavégzésen át a környezetünk védelméig, az államnak pedig abban, hogy megteremtse azt a jogi és ellenőrzési környezetet, mely a gyártókat és forgalmazókat a kémiai biztonsági szabályok betartására ösztönzi. 

(forrás: ÁNTSZ)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink