hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Gyógyszergyári hírek

Új Magyosz-elnök

Bogsch Eriket, a Richter Gedeon Rt. vezérigazgatóját választották a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (Magyosz) új elnökévé. A testület ülését követően az új elnök azt mondta: a gyógyszergyártók olyan hosszú távú szerződés megkötésére törekszenek a kormánynyal, amely a II. Nemzeti Fejlesztési Terv 2007–2013 közötti időszakára stabil, kiszámítható környezetet teremt az iparágnak. A Magyosz azért választott új vezetőt, mert a szervezet korábbi elnöke, Orbán István, az Egis Rt. vezérigazgatója a közelmúltban elhunyt. Alelnökké választották Major Ferenc vezérigazgatót, az Elnökség új tagjául pedig Gál Péterné vezérigazgatót (Egis) és Pallos József Péter igazgatót (Pannonpharma).
Pharmanet

Új megállapodás kell
Bár március végéig kellene lefektetni az új, hosszú távú megállapodás alapjait a gyógyszergyártók és az állam között, ez a feladat feltehetően az új kormányra vár. A szerződés, amelyet a gyógyszergyártókkal kötött az állam még 2004 nyarán, s amelynek értelmében 2006. december 31-ig változatlanok maradnak a támogatott medicinák árai, csak ez év végén jár le. A megállapodás szerint ugyanakkor március 31-ig le kell fektetni egy újabb hosszú távú megállapodás alapjait, a szándéknyilatkozatokon túlmutató konkrétumokról azonban egyelőre nem hallani. A cél az, hogy nyugodt és kiszámítható legyen a gyógyszerpiac – mondta Székely Krisztina, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének elnöke. Ennek érdekében olyan uniós elveket szeretnének követni, amelyek csak szigorúan objektív okok fennállása esetén engednék a medicinák termelői árának emelését. A jelenlegihez hasonló, kötött szerződést – amely racionális okok esetén is lehetetlenné teszi a drágulást – nem szívesen venne a gyógyszeripar. Napi Gazdaság

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés