hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Gyógyszergyári hírek

 Széchenyi-díj a fejlesztésvezetőnek

 Kiemelkedő tudományos munkájáért Széchenyi-díjat vehetett át március 15-én Mádl Ferenc köztársasági elnöktől a Parlamentben dr. Hermecz István, a Chinoin Gyógyszer és Vegyészeti Termékek Gyára Rt. preklinikai fejlesztésvezetője. A díjat kiemelkedően jelentős gazdasági eredményt biztosító, nemzetközileg elismert gyógyszerkutatási munkájáért és több évtizedes magas szintű tudományszervező és iskolateremtő tevékenységéért kapta az egyetemi tanár. Dr. Hermecz István 1968 óta dolgozik a Chinoin Gyógyszer- és Vegyészeti Termékek Gyárában, kutatóként. Egyetemi doktori fokozatot 1976-ban szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen. Tudományos eredményei alapján a Magyar Tudományos Akadémián 1979-ben a kémiai tudomány kandidátusa, 1985-ben a kémiai tudomány doktora fokozatot érte el. A Chinoin számára jelentős szakmai sikert és gazdasági eredményt jelentett az antibakteriális nalidixsav és a harmadik generációs kinolin-karbonsavak több képviselőjének előállítására szabadalmilag független eljárások kidolgozása. E területen elért eredményeiből mintegy 23 alapszabadalom született.

 Sanofi-Aventis

 PPI infúzióban

 Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) engedélyezte az AstraZeneca számára a Nexium (esomeprazol magnesium) új, intravénás infúziós formájának forgalmazását. A protonpumpagátló azon gasztroözofageális refluxbetegségben szenvedők rövid távú kezelésére szolgál, akik a kapszulákat nem tudják bevenni.

 Euuzlet

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés