hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Gyógyszergyári hírek

Felvilágosító kampánnyal a gombás betegségek ellen

Tavaly májusban indult és november 30-án zárult az az egészségügyi felvilágosító program, amelyet az Országos Bőr- és Nemikórtani Intézet munkatársai a Richter Gedeon Rt. támogatásával folytattak a bőr és a köröm gombás megbetegedéseivel kapcsolatban. A kampány célja elsősorban az volt, hogy felhívja a lakosság figyelmét a gombás fertőzésekkel járó problémákra, a nem kezelt fertőzés szövődményeinek veszélyeire, továbbá hogy segítsen eloszlatni a betegséggel kapcsolatos tévhiteket és előítéleteket.

Az epidemiológiai adatok szerint a magyar lakosság 54 százaléka élete során legalább egyszer átesik valamilyen gombás fertőzésen. A program egyik részeként a médiában – több lapban és az interneten – kérdőívet tettek közzé, hogy képet kapjanak a gombás infekciók elterjedtségéről. A kérdőívekre 9095-en válaszoltak.

A program féléves időtartama alatt ingyenesen hívható segélyvonal működött, amelyre összesen 39 461 hívás érkezett. A telefonálók a „rendelési” időben szakorvosoknak tehették fel a kérdéseiket, míg minden más időszakban a bőr- és körömgombás megbetegedésekkel kapcsolatban általános információk voltak elérhetőek a vonalon.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés