hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Gulyás: Kásler Miklós kiváló egészségi állapotnak örvend

Kásler Miklósról és a szuperkórházról is beszélt az atv.hu-nak adott nagyinterjújában Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.

(...) Szuperkórház?

– Remélem, hogy ha már a stadionstopot sikerült feloldani, talán a kórházstopot sem fogja hosszú ideig fenntartani a főpolgármester. Mi továbbra is úgy gondoljuk, hogy ennek a városnak szüksége van egy új, zöldmezős beruházás keretében megépülő közkórházra. Ezt hol támogatja a főváros és a XI. kerület jelenlegi vezetése, hol pedig ellene van. Amikor éppen támogatja, akkor is kétféle magatartást tanúsít: vagy azt mondja, hogy jó úgy, ahogy elterveztük, vagy alternatív helyszíneket keres. Mi az önkormányzati választások óta első Fővárosi Közfejlesztések Tanácsán azt mondtuk, mondják meg, ha nem szeretnének ilyen kórházat. Ha pedig szeretnének, jelöljék meg a helyszínt, van-e ideális fővárosi telek. Nézzük meg, mit tudnának felajánlani, és azt vizsgálják meg együtt a kormány és a főváros képviselői.

Milyen határidőt szabott a fővárosnak a kormány?

- Azt, hogy január végéig jussunk eredményre. Pontosan tudni kell, hogy bármilyen esetleges változtatás milyen költségekkel járna, hiszen a tervpályázatnak már van eredménye, a tervezés zajlik, ha máshol kell megvalósítani, annak jelentős többletköltsége lehet, amelyeket magára vállalhat akár a főváros is. De nézzük végig ezeket a lehetőségeket. Mi mindenre nyitottak vagyunk, ami Budapest érdekében áll. (...)

A kormánykommunikációban szükség van változásra?

– Természetesen, a kormánykommunikációnál az a legjobb, ha minél világosabban, minél érthetőbben és főleg minél naprakészebben tudunk a média legszélesebb spektrumán megjelenni. Ehhez kapcsolódnak a személyi döntések is.

Szentkirályi Alexandra kinevezése kormányszóvivőnek, illetve az, hogy a Facebookon megosztott első videójában tegezve szólt a hallgatósághoz, mit szimbolizál?

– Először is a kormánynak örülni kell annak, hogy egy olyan fiatal hölgy, aki jelentős tapasztalatokkal rendelkezik, hiszen öt éven keresztül volt főpolgármester-helyettese Budapestnek, vállalja azt, hogy a kormány kommunikációjának szolgálatába áll. És miután a modern kommunikációt teljes egészében jól ismerő személyről van szó, és közéleti tapasztalatai is vannak, azt remélem, hogy a kormánykommunikáció hatékonysága az ő érkezésével javulni fog. Az általánossá váló tegeződéstől pedig engem a hideg ráz ki, de a kormány kommunikációja aligha lehetne eredményes, ha mindenben az én igényeimhez igazodna. (...)

Kásler Miklós “kihúzza” 2022-ig?

– Hála a jó istennek, kiváló egészségi állapotnak örvend.... Aki például a brit választási kampányt figyelte, láthatta, hogy vannak olyan egészségügyi témák, amelyek a világon mindenhol politikai vitákat szülnek, legfeljebb más mértékben vagy más ellátási színvonal mellett. Magyarországon a vidéki egészségügyben komoly infrastrukturális fejlesztések mentek végbe, míg az orvosok esetében az első két ciklusban, különösen ’14 és ’18 között jelentős bérfejlesztés történt. Az sem vitás, hogy ezt az ország teherbíró képességéhez viszonyítottan folytatni kell. Kásler professzor úr az egészségügyet évtizedek óta kiválóan ismerő szakemberként vállalta el a miniszterséget. (...)

A teljes beszélgetés az atv.hu-n

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink