hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Gondolta volna? Javult az egészségügy megítélése...

Betegek vagyunk és tanulatlanok címmel ír az Index az OECD friss országtanulmányáról, megjegyezve: az egészségügy és az oktatás az a két terület, amit folyton reformálunk, s melyekkel mégis különösen elégedetlenek a magyarok.

Meghökkentő, de miközben általában egészségügyre feleannyit költünk, mint az OECD-átlag, gyógyszerekre brutálisan sokat, nagyjából az összes egészségügyre költött pénz harmadát, 60 százalékkal többet az átlagnál. A gyógyszerkiadások ráadásul a válság alatt nálunk csak tovább nőttek, miközben más országokban inkább a stagnálás volt a jellemző.

Ehhez képest egyébként meglepő lehet, hogy bár a magyar egészségüggyel kicsit elégedetlenebbek az emberek, mint a régió más országaiban, összességében nem vagyunk sokkal rosszabb véleménnyel róla. Az OECD által idézett Gallup felmérés szerint a magyar egészségügy megítélése még javult is 2007 és 2013 között, miközben a régióban nem sok minden változott – olvasható az index.hu-n az elmúlt évek folyamataiból mazsolázó grafikonok között.

(forrás: Index)

cimkék

hirdetés

Könyveink