hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Gerincbajt is okoz az SMS-nyak

Az Országos Gerincgyógyászati Központ vezető gyógytornásza szerint akár orvosi beavatkozásra is szükség lehet, adja hírül az InfoRádió.

Az SMS-nyak nevű tartáshiba a napi több órányi telefonböngészéstől, alacsonyan, ölben tartott számítógép-monitor bámulástól kialakuló tünetegyüttes, amely az izomfájdalmakon túl szédülést, látászavart is okozhat, valamint kínosan deformált fejtartáshoz vezethet. Az Országos Gerincgyógyászati Központ vezető gyógytornásza szerint előfordulhat, hogy már orvosi beavatkozásra is szükség van.

Fehér Katalin szerint a fejfájás, szédülés, látászavar oka, hogy a nyak lelógó helyzetbe kerül, így elzáródnak a nyaki erek, amelyek a fejet és az agyat látják el vérrel. A nyak mellett a hát is meggörbül, a hátizom izomerő-egyensúly felbomlik, ez pedig a hát és a vállak fájdalmával jár  – mondta az InfoRádiónak.

Mindez visszafordítható, amíg csak az izmokat érinti. A túlnyúlt izmok megerősítésével, a befeszült, zsugorodott izmok nyújtásával, tartáskorrekcióval lehet segíteni a helyzeten. Ha azonban már a csontban vagy a porckorongban van elváltozás, akkor orvosi beavatkozásra is szükség lehet, nem elég a gyógytornász segítsége – tette hozzá Fehér Katalin.

 

(forrás: InfoRádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés